Autoritățile ruse au evacuat zece sate după ce un depozit de muniții a luat foc

  • 07 Octombrie 2020 17:09
Autoritățile ruse au evacuat zece sate după ce un depozit de muniții a luat foc

Autoritățile ruse i-au evacuat de urgență, miercuri, pe locuitorii din peste zece sate din regiunea Reazan, după ce un incendiu a izbucnit la un depozit de muniții, acoperind cerul cu un fum dens, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Într-o înregistrare care a circulat pe rețelele sociale, puteau fi auzite muniții explodând în depozit. Un martor relata în imagini înregistrate că schije și cenușă cădeau din cer.

Exploziile de muniții puteau fi auzite la fiecare 5-10 secunde, a informat agenția de presă RIA Novosti, citând serviciile de urgență.

Ministerul pentru Situații de Urgență al Federației Ruse a anunțat că o autostradă a fost închisă și că au fost evacuate zece sate de pe o rază de cinci kilometri în jurul depozitului, situat la 260 de kilometri sud-est de Moscova, potrivit Interfax.

Depozitul de muniții a luat foc când un incendiu de pe un câmp situat în apropiere s-a extins din cauza vântului, a precizat armata rusă, citată de TASS. Nicio persoană nu a fost rănită, iar militarii și civilii au fost evacuați.

Incendii și explozii de muniții au avut loc de mai multe ori în ultimii ani în clădiri ale armatei ruse, alimentând criticile cu privire la standardele de siguranță.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău