Autoritățile responsabile de înlăturarea consecințelor provocate de ninsorilor de la sfârșitul lunii noiembrie, în urma cărora două persoane au decedat, audiate la Parlament / Video

  • 08 Decembrie 2023 15:53
Autoritățile responsabile de înlăturarea consecințelor provocate de ninsorilor de la sfârșitul lunii noiembrie, în urma cărora două persoane au decedat, audiate la Parlament / Video

Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a audiat autoritățile responsabile de înlăturarea consecințelor provocate de ninsorile abundente înregistrate la sfârșitul lunii noiembrie. Ședința s-a desfășurat cu ușile închise, iar, la final, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, a făcut declarații pentru presă, transmite Serviciul de presă al legislativului.

La discuții au participat reprezentanții Procuraturii Generale, ai Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112, ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și ai Î.S. Administrația de Stat a Drumurilor. Aceștia au vorbit despre felul în care autoritățile au intervenit la înlăturarea consecințelor ninsorilor abundente de la sfârșitul lunii noiembrie. Menționăm că mai multe drumuri au fost înzăpezite, iar două persoane și-au pierdut viața, după ce automobilul în care se aflau a rămas blocat în nămeți. În acest caz, a fost inițiat un proces penal, care vizează două aspecte – cauza decesului victimelor și neexecutarea atribuțiilor de serviciu.

Cu certitudine, vom aștepta concluziile finale ale Procuraturii Generale și vom face recomandările către Guvern, pentru a lua atitudine. Concluziile preliminare sunt că avem nevoie de protocoale clare despre intervenția autorităților în cazurile excepționale. În prezent, un astfel de protocol există doar la Î. S. Administrația de Stat a Drumurilor. Totodată, Legea cu privire la organizarea și funcționarea Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112 trebuie modificată”, a declarat Lilian Carp, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,6 m/s
Sun
8
Mon
8
Tue
8
Wed
9
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău