Autoritățile regionale vor susține familiile victimelor accidentului din Dezghingea

  • 05 August 2019 11:12
Autoritățile regionale vor susține familiile victimelor accidentului din Dezghingea

Comitetul executiv al UTA Gagauz-Yeri va acorda ajutor familiilor celor cinci copii care au avut de suferit în urma accidentului rutier, produs la finele săptămânii trecute, în satul Dezghingea, transmite MOLDPRES.

Totodată, autoritățile autonomiei intenționează să înăsprească măsurile de prevenire și combatere a consumului de alcool la volan.

„Trebuie să tragem concluzii din această tragedie. A venit timpul să înăsprim pedepsele pentru șofatul fără permis de conducere și mai ales în stare de ebrietate. Un șofer beat este un potențial ucigaș care nu merită indulgență”, a declarat bașcanul Irina Vlah, citată de gagauzinfo.md.

Patru copii sunt grav răniți, iar un băiat de 8 ani a decedat, ca urmare a unui accident care a avut loc vineri, 2 august, în satul Dezghingea. Minorii, cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, au fost loviți de un șofer beat în timp ce se jucau pe marginea drumului.

Șoferul, un tânăr de 26 de ani care nu avea permis de conducere, se afla la volanul unui automobil de marca BMW. Acesta era în stare de ebrietate și a pierdut controlul volanului, lovind violent copiii.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:88 %
Vint:5,66 m/s
Sun
18
Mon
17
Tue
16
Wed
16
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău