Autoritățile publice centrale vor avea prioritate în cazul întrunirilor simultane

  • 11 Mai 2023 16:36
Autoritățile publice centrale vor avea prioritate în cazul întrunirilor simultane

În cazul întrunirilor în masă simultane, prioritate vor avea declarațiile prealabile depuse de către autoritățile publice centrale. O hotărâre în acest sens a fost emisă de către Comisia pentru Situații Excepționale, iar prevederile sunt valabile până pe data de 2 iunie, inclusiv, transmite IPN.

Decizia CSE prevede că organizarea întrunirilor în masă în municipiul Chișinău, precum și în raioanele Orhei, Anenii Noi și Criuleni, va fi notificată către Cancelaria de Stat, la adresa [email protected]. Autoritățile își argumentează decizia „în scopul asigurării ordinii publice, în contextul desfășurării Summitului Comunității Politice Europene din 1 iunie”.

Guvernul a transmis notificarea către Primăria Chișinău pentru rezervarea Pieții Mării Adunări Naționale pentru Adunarea Națională „Moldova Europeană”, anunțată de președinta Maia Sandu. Însă reprezentanții Mișcării pentru Popor, din care fac parte mai multe formațiuni politice, au declarat că ei au depus mai devreme declarația prealabilă pentru a desfășura pe 21 mai o acțiune în PMAN. Totodată, declarații similare au depus și Partidul Socialiștilor, dar și alte organizații.

Potrivit legislației, dacă mai mulți solicitanți au depus declarații prealabile cu privire la organizarea unor întruniri în același loc și în același timp, organul abilitat al autorității administrației publice locale organizează o ședință, cu participarea tuturor solicitanților, pentru a găsi soluția potrivită privind desfășurarea tuturor întrunirilor simultane.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău