Autoritățile promit noi facilități fiscale pentru investitorii locali și străini

  • 21 Martie 15:43
Autoritățile promit noi facilități fiscale pentru investitorii locali și străini

O inițiativa a Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării (MDED) prevede noi facilități fiscale pentru investitori: o reducere cu 50% a impozitului pe venit pentru companiile din anumite domenii economice strategice care vor investi cel puțin 500.000 euro în economia noastră.

Parlamentul desigur va susține această măsură, a anunțat deputatul Radu Marian, președintele Comisiei economie, buget și finanțe.

În același timp, deputatul spune că a solicitat Ministerului Economiei "să vină la Parlament în cel mai scurt timp cu o ofertă legislativă clară și avantajoasă pentru investitorii majori (de exemplu investiții mai mari de 40 milioane euro și 200 locuri de muncă create)".

"Trebuie să decidem ca țară ce exact putem să le oferim (în afara de mecanismele existente - ZEL, etc) investitorilor locali și străini majori. Nu putem influența mersul războiului din Ucraina, care este astăzi factorul care influențează cel mai mult atractivitatea investițională a Republicii Moldova. Dar trebuie să facem tot ce depinde de noi pe interior pentru a îmbunătăți condițiile pentru investiții", a declarat Radu Marian.

Reprezentanții MDED susțin că Programul Național de dezvoltare industrială, prevede și alte facilități precum acordarea unui ajutor de stat pentru investitorii care intenționează să investească în domenii strategice ale industriei naționale, precum industria agroalimentară, farmaceutică, a materialelor de construcție etc, scrie MoldStreet.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău