Autoritățile nu au accesat donațiile destinate lichidării consecințelor ninsorilor din aprilie

  • 15 Iunie 2017 10:57
Autoritățile nu au accesat donațiile destinate lichidării consecințelor ninsorilor din aprilie

Peste 2,6 milioane de lei au fost colectați până la această dată în conturile bancare ale Ministerului Finanțelor destinate lichidării consecințelor ninsorilor din luna aprilie.

Potrivit consultantului Serviciului de informare și comunicare cu mass-media al ministerului, Cristina Nicolau, până acum nu a fost depusă nicio solicitare din partea autorităților publice centrale sau locale de acordare a surselor financiare din conturile respective, transmite IPN.

Banii acumulați în conturile Ministerului Finanțelor urmează a fi alocați prin Fondul de Intervenție al Guvernului, în baza unor hotărârilor de Guvern, la solicitarea autorităților publice centrale sau locale.

Potrivit Cristinei Nicolau, nu există un termen în care autoritățile publice pot solicita alocarea banilor. O pot face chiar și peste jumătate de an, doar că solicitările vor fi executate din soldul disponibil.

Cetățenii pot dona și urmări în regim online procesul de acumulare a ajutoarelor pentru lichidarea consecințelor ninsorilor din aprilie, pe site-ul Ministerului Finanțelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău