Autoritățile municipale vor identifica un teren pentru depozitarea anvelopelor

  • 08 Aprilie 2019 11:47
Autoritățile municipale vor identifica un teren pentru depozitarea anvelopelor

Autoritățile municipale vor identifica un teren pentru depozitarea anvelopele uzate.

Agenții economici își vor asuma cheltuielile pentru transportarea cauciucurilor către locul depozitării, dar nu vor trebui să plătească taxă de depozitare, transmite IPN.

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, le-a cerut pretorilor să meargă în inspecție prin sectoare pentru a monitoriza locurile unde cauciucurile sunt lăsate pe marginea drumului, în special în apropierea vulcanizărilor. Pretorii le vor comunica agenților economici despre oportunitatea de evacuare a cauciucurilor pe terenul care va fi identificat în următoarele zile. După ce va fi colectată o cantitate suficientă de anvelope, se va lua decizia de evacuare a acestora.

Directorul Asociației Spații Verzi, Serghei Carp, a declarat că, în ultimele zile, cât s-au făcut lucrări de salubrizare a zonei din preajma lacului Albișoara, au fost evacuate două remorci de anvelope uzate către platforma de reciclare amplasată în direcția gunoiștii municipale.

Potrivit Codului Contravențional, amenda pentru un agent economic care nu evacuează cauciucurile este de maximum 9 mii de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău