Autoritățile municipale, despre situația pandemică din Chișinău: Se constată o stabilizare a numărului de bolnavi de coronavirus

  • 15 Noiembrie 2021 10:00
Autoritățile municipale, despre situația pandemică din Chișinău: Se constată o stabilizare a numărului de bolnavi de coronavirus

În municipiul Chișinău se constată o dinamică descrescătoare a epidemiei de COVID-19, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, șeful interimar al Direcției generale asistență socială și sănătate a Consiliului Municipal Chișinău, Boris Gâlcă, a declarat la ședința serviciilor municipale de astăzi că, “se constată o stabilizare a numărului de bolnavi de coronavirus, presiunea pe spitalele municipale a scăzut și există o dinamică descrescătoare a infecției, însă rămâne mare cifra deceselor”.

Potrivit lui Gâlcă, la data de 14 noiembrie, în spitalele municipale erau internate 934 de pacienți bolnavi de coronavirus, dintre care 62 erau plasați în secțiile de terapie intensivă. “În tratament ambulatoriu, cu forme ușoare și medii de COVID-19, sunt înregistrate 2806 persoane”, a menționat oficialul.

În același timp, Gâlcă a subliniat că procesul de imunizare cu ajutorul celor două puncte de vaccinare mobilă reprezintă un succes, care a fost replicat peste hotare. “În aceste puncte de imunizare, autobuz și troleibuz, din data de 26 mai și până în prezent au fost vaccinate peste 28 de mii de persoane”, a spus șeful Direcției sănătate.

Conform datelor statistice, circa 39 la sută din locuitorii municipiului Chișinău au fost imunizați anti-COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău