Autoritățile locale au renovat fântâna de la casa din Volintiri a Mariei Bieșu

  • 10 Noiembrie 2021 09:57
Autoritățile locale au renovat fântâna de la casa din Volintiri a Mariei Bieșu

Fântâna din fața casei părintești a regretatei Primadone a Operei Naționale, Maria Bieșu, din satul Volintiri, a fost renovată cu surse din bugetul local și cu suportul Consiliului raional Ștefan Vodă, transmite MOLDPRES.

Lucrările de reparație a fântânei s-au estimat la 98 400 lei. Consiliul raional a alocat 53 400 de lei, iar contribuția Primăriei Volintiri a constituit 45 de mii de lei, scrie sursa citată.

„Fântâna a fost sfințită cu prezența locuitorilor din comunitate. Izvoarele de apă ne dau viață, iar noi trebuie să le protejăm și să le transmitem urmașilor curate și îngrijite. Totodată, trebuie să ne ținem minte consătenii remarcabili, care au dus departe în lume numele satului nostru, fiind o carte de vizită a localității”, au afirmat surse de la Primăria Volintiri.

Maria Bieșu s-a născut la 3 august 1935, în satul Volontiri, județul Cetatea Albă, România (în prezent satul Volintiri, raionul Ștefan Vodă, Republica Moldova), în familia lui Luca și Tatiana Bieșu. A decedat la 16 mai, 2012, în urma unei boli incurabile. A rămas Primadona Operei Naționale, este Artistă a Poporului, laureată a Premiilor de Stat, cavaler al “Ordinului Republicii", deținătoare a Ordinului Național “Steaua României". A fost profesor universitar, academician, Doctor Honoris Causa.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău