Autoritățile italiene vor să introducă teste rapide pe aeroporturi

  • 11 August 2020 19:12
Autoritățile italiene vor să introducă teste rapide pe aeroporturi

În Italia, autoritățile intenționează să introducă teste rapide de depistare a coronavirusului în aeroporturi.

Potrivit corespondentei noastre la Roma, Elena Postelnicu, o altă măsură de limitare a îmbolnăvirilor, introdusă deja, este carantina la domiciliu pe o perioadă de 14 zile, impusă celor care vin din România și Bulgaria.

Teste rapide de  depistare a coronavirusului cu rezultate în maxim 20 de minute și controale mai amănunțite în toate aeroporturile din Italia, pentru pasagerii care vin din țările cu risc epidemiologic ridicat, printre care și România, este o altă măsură anunțată de ministrul sănătății, Roberto Speranza. Aceste teste se efectuează deja de două săptămâni în Autogara Tiburtina din Roma, în special călătorilor care vin cu autocare din România și Ucraina.

Ministrul Speranza ia o astfel de măsură, care va intra în vigoare zilele următoare, pentru a evita ca eventualii pacienți pozitivi, care revin din vacanțe, să extindă epidemia în Peninsulă. Autoritățile sanitare italiene sunt preocupate de numărul de noi cazuri de contaminare care crește de la o zi la alta, în special a celor care revin din vacanțe din țări ca Spania, Grecia, Malta și Croația. O altă îngrijorare este aceea că vârsta medie a noilor contaminanți este, în prezent, sub 40 de ani, ceea ce înseamnă că în special tinerii, deseori fără sau cu ușoare simptome, transmit coronavirusul.

     
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău