Autoritățile italiene confiscă un ''imperiu economic'' al unui reprezentant al Cosa Nostra

  • 22 Mai 2020 15:41
Autoritățile italiene confiscă un ''imperiu economic'' al unui reprezentant al Cosa Nostra

Poliția italiană a anunțat vineri confiscarea unor companii și bunuri imobiliare în valoare de circa 150 de milioane de euro ale unui om de afaceri sicilian, Andrea Impastato, considerat un exponent al organizației mafiote Cosa Nostra și aliat în trecut al liderului mafiot Bernardo Provenzano, relatează agenția EFE, preluat de Agerpres.

Procuratura din Palermo a dispus confiscarea acestor active în urma unei investigații care a permis reconstituirea patrimoniului de care dispunea Impastato și pe care acesta și-l construise prin activități ilegale ale Cosa Nostra.

Mafiotul, în vârstă de 72 de ani, își construise un adevărat ''imperiu economic'' format din numeroase companii din sectoarele construcțiilor, transportului și turismului și care era condus printr-o rețea de interpuși și oameni de încredere, potrivit unui comunicat al poliției. Printre aceste active se regăsește și un complex turistic în localitatea populară San Vito Lo Capo.

Andrea Impastato face parte dintr-o cunoscută dinastie a mafioților sicilieni. El este fiul lui Giacomo Impastato, lider al clanului Cinisi, iar fratele său a fost asasinat cu focuri de armă într-o încăierare la Palermo în anul 1981, în perioada ''Anilor de plumb''.

Anchetatorii au descoperit că în trecut Andrea Impastato a menținut legături cu reprezentanți importanți ai Cosa Nostra, cum a fost sângerosul ''șef al șefilor'' Bernardo Provenzano, decedat în 2016, ori Salvatore Lo Piccolo, aflat în prezent în detenție pe viață.

Andrea Impastato a fost arestat în 2020 pentru colaborare cu mafia și în iunie 2005 a fost condamnat la 4 ani de închisoare plus un an de libertate supravegheată. În prezent el este în libertate.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău