Autoritățile irlandeze și britanice au prevenit populația să fie pregătită pentru uraganul Ophelia

  • 16 Octombrie 2017 13:36
Autoritățile irlandeze și britanice au prevenit populația să fie pregătită pentru uraganul Ophelia

Autoritățile irlandeze și britanice au prevenit populația să fie pregătită pentru orele următoare, în care uraganul Ophelia va lovi insulele și se așteaptă vânt puternic, cu rafale de până la 130 de kilometri pe oră.

Este cea mai puternică furtună ce lovește Irlanda în ultimii 50 de ani. Serviciile meteorologice au avertizat că viața oamenilor poate fi pusă în pericol. A fost desfășurată armata, s-au închis școlile, iar oamenii au fost preveniți să nu călătorească decât dacă este absolut necesar. Multe curse ariene au fost anulate.

Acestea sunt câteva din măsurile luate în Republica Irlanda și în provincia britanică Irlanda de Nord. Se așteaptă întreruperi ale alimentării cu electricitate, valuri mari în zonele de coastă și resturi ale distrugerilor, antrenate de vânt și valuri. Scoția va fi de asemenea lovită, dar intensitatea furtunii va fi mai mică decât în Anglia.

A apărut și un efect neașteptat - temperaturi neobișnuit de ridicate în sudul Regatului Unit. Temperatura medie în acest moment al anului este în jur de 14 grade; azi va ajunge însă la 24, din cauză că vântul bate dinspre sud. Ophelia vine la 30 de ani după o mare furtună ce a măturat Regatul Unit. Atunci, în 1987, cel puțin 18 persoane și-au pierdut viața, mii de locuințe și alte construcții au fost grav avariate și peste 15 milioane de copaci au fost doborâți

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău