Autoritățile instituie stare de alertă „Cod roșu” la nivel național. Elevii vor învăță în următoarele două săptămâni în regim on-line

  • 20 Ianuarie 2022 15:21
Autoritățile instituie stare de alertă „Cod roșu” la nivel național. Elevii vor învăță în următoarele două săptămâni în regim on-line

Autoritățile au instituit stare de alertă ”Cod roșu” la nivel național ca urmare a înregistrării unui număr record de cazuri de infectare cu COVID-19 în Rep. Moldova, nivelului scăzut de vaccinare și a gradului de contagiozitate a tulpinii Omicron.

Un proiect de hotărâre în acest sens a fost adoptat astăzi de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP), a anunțat în cadrul unei conferințe de presă Ministra Sănătății, Ala Nemerenco. Potrivit oficialului astăzi numărul celor testați pozitiv a depășit cifra de 4 mii de persoane. Autoritățile se așteaptă săptămîna viitoare ca numărul de îmbolnăviri să depășească 10.000.

Astfel, în următoarele două săptămâni toate instituțiile de învățământ vor trece la modalitatea de studii online, în sfera publică și privată se va lucra pe cât posibil de la distanță sau în ture. Va fi obligatorie prezentarea certificatului COVID în toate spațiile comerciale, excepții fiind farmaciile, băncile, clădirile poștei și casele de schimb valutar.

În spitalele de copii din Chișinău nu mai sunt locuri libere pentru bolnavii de COVID-19, iar presiunea pe sistemul medical este una foarte mare. Doar ieri, 19 ianuarie, circa 222 de cadre medicale erau diagnosticate cu virusul SARS-Cov-2.

Autoritățile din sănătate mai spun că peste 20 la sută dintre cei infectați, vor face forme medii și grave, având nevoie de spitalizare.

 

 

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău