Autoritățile indoneziene se așteaptă ca sezonul ploios să ajute la stingerea incendiilor de pădure

  • 30 Septembrie 2019 12:42
Autoritățile indoneziene se așteaptă ca sezonul ploios să ajute la stingerea incendiilor de pădure

Agenția pentru gestionarea dezastrelor din Indonezia (BNPB) a declarat că se așteaptă ca incendiile forestiere care au distrus zone întinse ale insulei Sumatra și în partea indoneziană a insulei Borneo să fie stinse în curând odată cu sosirea anotimpului ploios, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Indonezia a petrecut luni întregi luptând împotriva incendiilor de pădure izbucnite deseori din cauza practicilor de curățare prin ardere a terenurilor în vederea exploatării lor pentru agricultură.

"Referitor la un raport întocmit pe baza celor mai recente imagini din satelit și a observațiilor directe de pe teren, se poate concluziona că episodul incendiilor forestiere din 2019 se va încheia în curând", a declarat purtătorul de cuvânt al BNPB, Agus Wibowo, într-un comunicat.

Agenția de Meteorologie din Indonezia a declarat, pe baza imaginilor din satelit, că numărul incendiilor a scăzut cu 78% în perioada 26-28 septembrie.

Indonezia a desfășurat peste 29.000 de pompieri și zeci de aeronave pentru a lupta împotriva incendiilor.

Ploaia a căzut în zone precum Riau, Jambi și Sumatra de Sud, precum și în provincia centrală Kalimantan, pe insula Borneo, a declarat BNPB, care a precizat că peste 320.000 de hectare de pădure au fost arse din ianuarie până în august anul acesta, cea mai gravă situație înregistrată din 2015.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău