Autoritățile germane au repatriat prima persoană suspectă de apartenență la gruparea Stat Islamic

  • 24 Noiembrie 2019 12:30
Autoritățile germane au repatriat prima persoană suspectă de apartenență la gruparea Stat Islamic

O femeie germană suspectată de apartenență la gruparea teroristă Stat Islamic a fost repatriată împreună cu cei trei copii ai săi și cu o fetiță cu cetățenie americană ce se află de asemenea în grija ei, informează duminică dpa, preluat de Agerpres.

Grupul a sosit pe aeroportul din Frankfurt sâmbătă seara, cu o cursă aviatică din Erbil, Irak. Ei s-au aflat înainte de aceasta în nordul Siriei, a anunțat poliția federală germană. Autoritățile din landul Hesse din vestul Germaniei se vor ocupa de acum de acest caz, a precizat poliția federală.

Acesta este primul caz când autoritățile germane au inițiat procesul de repatriere a unui cetățean care s-a aflat pe teritoriul Statului Islamic. Alți suspecți s-au confruntat cu urmărirea penală în Germania, însă aceștia fie s-au întors pe cont propriu, fie au fost deportați din altă țară.

De asemenea, Germania a mai preluat copii din tabere de refugiați din Siria.

Femeia de 30 de ani este investigată sub suspiciunea de apartenență la o grupare teroristă și de neglijare a copiilor minori, a informat purtătorul de cuvânt al Biroului Procurorului General din Frankfurt. Deocamdată nu a fost emis un mandat de arestare pe numele ei.

Alături de propriei ei copii, femeia are în grijă o fetiță de 2 ani cu cetățenie americană. Legătura dintre femeie din fetița americană nu este deocamdată foarte clară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău