Autoritățile franceze sunt îngrijorate că un nou val de ''mari violențe'' va fi dezlănțuit la Paris, la sfârșitul săptămânii

  • 06 Decembrie 2018 14:20
Autoritățile franceze sunt îngrijorate că un nou val de ''mari violențe'' va fi dezlănțuit la Paris, la sfârșitul săptămânii

Autoritățile franceze sunt îngrijorate că un nou val de ''mari violențe'' și tulburări va fi dezlănțuit la Paris, la sfârșitul acestei săptămâni, de un nucleu dur de câteva mii de ''veste galbene'', a indicat joi un oficial al Palatului Elysee, transmite Reuters. Asta, deși autoritățile franceze au renunțat la majorarea prețurilor la carburanți, care a declanșat protestele.

Asta, deși autoritățile franceze au renunțat la majorarea prețurilor la carburanți, care a declanșat protestele.

Amenințarea de noi violențe constituie un adevărat coșmar de securitate pentru autorități, care fac distincția între protestatarii 'veste galbene' pașnici și grupuri violente, anarhiști și jefuitori din suburbiile defavorizate, care ar fi infiltrat mișcarea.

Astfel, ministrul educației, Jean-Michel Blanquer, le-a cerut cetățenilor să rămână acasă la acest sfârșit de săptămână.

Potrivit unor surse din domeniul securității, guvernul examinează posibilitatea de a folosi actualele patrule militare antiteroriste pentru a proteja clădirile publice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău