Autoritățile filipineze împrumută unui parc din Singapore o pereche de acvile dintr-o specie amenințată cu dispariția

  • 20 Mai 2019 19:45
Autoritățile filipineze împrumută unui parc din Singapore o pereche de acvile dintr-o specie amenințată cu dispariția

O pereche de acvile filipineze va fi trimisă în Singapore în cadrul eforturilor de conservare și de reproducere a acestei specii emblematice pentru statul filipinez, amenințată cu dispariția, au informat luni oficiali locali, citați de DPA,preluat de Agerpres.

Cele două acvile, o femelă și un mascul, denumite Geothermica și Sambisig, vor ajunge în Parcul pentru Păsări Jurong din Singapore în data de 4 iunie, în cadrul unui acord privind un împrumut pe 10 ani încheiat cu Filipine, a indicat secretarul pentru mediu Roy Cimatu.

"Trimiterea celor două acvile în Singapore reprezintă o măsură de biosecuritate, pentru a asigura supraviețuirea speciei în cazul unor evenimente catastrofale, cum ar fi focarele de boli sau calamitățile naturale extreme care ar putea afecta habitatele lor din Filipine", a spus Cimatu.

Geothermica (15 ani) și Sambisig (17 ani) a fost crescute la Centrul pentru acvile filipineze din orașul sudic Davao.

Potrivit lui Cimatu, cele două păsări vor fi găzduite într-un areal de 20,2 hectare din Parcul Jurong, cel mai mare parc de păsări din Asia.

Parcul găzduiește circa 3.500 de păsări din 400 de specii, dintre care 20% amenințate cu dispariția.

Potrivit estimărilor, există mai puțin de 400 de perechi de acvile filipineze în întreg arhipelagul filipinez, ca urmare a vânătorii și a pierderii habitatului. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău