Autoritățile elvețiene grăbesc ridicarea restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de coronavirus

  • 23 Iunie 2021 15:35
Autoritățile elvețiene grăbesc ridicarea restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de coronavirus

Autoritățile din Elveția vor permite organizarea de concerte sau evenimente sportive cu până la 10.000 de participanți începând de sâmbătă, cu condiția ca aceștia să posede așa-numitele certificate COVID care să arate că sunt vaccinați, sau însănătoșiți după îmbolnăvirea de COVID-19 sau au avut rezultate negative la teste, scrie Rador.

Planul, anunțat miercuri de guvern, plasează Elveția în avangarda Europei în ceea ce privește eforturile de revenire la o viață normală. Purtarea măștilor de protecție în interior nu va mai fi obligatorie, locurile în restaurante vor mai fi limitate, iar discotecile și cluburile de dans pot fi redeschise, deși intrarea va fi limitată la cei cu certificate COVID-19.

"La fel ca la toate facilitățile unde accesul este limitat, la persoanele cu certificat COVID-19, nu există nicio cerință de purtare a măștii", se afirmă într-un comunicat al guvernului. Pentru evenimentele la care nu este necesar un certificat COVID, prezența va fi limitată la 1.000 de persoane atunci când există locuri, sau 250 de persoane în interior și 500 de persoane în aer liber, dacă nu există un aranjament de locuri.

Începând de sâmbătă, autoritățile din Elveția vor facilita, de asemenea, călătoriile din țările europene, Statele Unite, Albania și Serbia, dorind astfel să ajute sectorul turismului, afectat de pandemie, chiar la începutul sezonului de călătorii de vară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău