Autoritățile elene au declarat stare de urgență pe insula Zakynthos

  • 15 August 2017 10:12
Autoritățile elene au declarat stare de urgență pe insula Zakynthos

Secretariatul General al Protecției Civile elene a declarat luni stare de urgență pe insula Zakynthos, din cauza valului de incendii din ultimele zile, transmite Digi24.

Decizia vine în urma unei solicitări transmise de primarul din Zakynthos, Pavlos Kolokotsas. Edilul a cerut ca măsura să rămână în vigoare timp de șase luni.

Kolokotsas afirmă că insula s-a confruntat cu incendii provocate intenționat. El a notat că luni 12 focuri ardeau simultan la Zakynthos.

Pe lângă incendiile provocate, Grecia a fost și ea afectată de valul saharian de căldură denumit Lucifer, care a făcut ravagii în sudul Europei, dar a ajuns și în Serbia, Croația, Ungaria sau România. păduri. În Grecia, valul de căldură a dus la închiderea mai multor situri arheologice din țară, printre care și Acropole, din Atena.

De asemenea, se raportase deja pericolul producerii unor incendii de vegetație uscată și de păduri în zone precum sudul și estul Portugaliei, sudul și centrul Spaniei și zona Mallorca, sudul insulei Corsica și zona mediteraneană a Franței, insulele Sicilia, Sardinia, sudul și centrul Italiei, zona de coastă a Croației, centrul Albaniei, zona estică a Ungariei, nordul și estul Serbiei, Macedonia, sud-estul și nord-vestul Bulgariei, partea de sud a țărmului Greciei și insulele Ciclade, părți din zona centrala a Ciprului și centrul și sud-vestul Turciei.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău