Autoritățile din sănătate dau asigurări că în Rep. Moldova nu există, în prezent, un deficit acut la vreun tip de medicamente

  • 11 Ianuarie 2023 17:27
Autoritățile din sănătate dau asigurări că în Rep. Moldova nu există, în prezent, un deficit acut la vreun tip de medicamente

Autoritățile din sănătate dau asigurări că în Rep. Moldova nu există, în prezent, un deficit acut la vreun tip de medicamente deoarece acestea pot fi înlocuite cu substanțe analogice. Ministra Sănătății Ala Nemerenco a declarat astăzi în ședința de la Guvern că există un deficit pe piața din cauza faptului Rep. Moldova nu mai primește medicamente din Ucraina și din Rusia, iar cele produse în Romania, rămân stocate pe piața de acolo, transmite Radio Chișinău.

Stocurile de medicamente nu reprezintă o problemă acută la ora actuală, a declarat și directorul Agenției Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale, Dragoș Guțu. Acesta amintește că în fiecare an există o creștere a necesității de medicamente antivirale și antiinflamatorii pe perioada rece a anului, situație prevăzută și în stocul distribuitorilor.

„Monitorizăm a treia săptămână consecutiv stocurile a trei grupe mari de produse: antiinflamatorii, antibiotice și antivirale. La moment, nu avem o problemă legată de aceaste clase de produse. Pentru unii producători, stocurile s-au micșorat puțin, în special, formele însiropate pentru copii, iar pentru alți producători avem suficiente”, a spus Dragoș Guțu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
24,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:69 %
Vint:7,2 m/s
Sun
19
Mon
22
Tue
23
Wed
25
Thu
22
Arhivă Radio Chișinău