Autoritățile din R.Moldova au instituit gradul de alertă Cod Roșu la nivel național, privind infecția cu COVID 19

  • 13 Martie 2020 16:03
Autoritățile din R.Moldova au instituit gradul de alertă Cod Roșu la nivel național, privind infecția cu COVID 19

Autoritățile din Republica Moldova au instituit gradul de alertă Cod Roșu la nivel național, privind infecția cu COVID 19. Potrivit unei hotărâri a Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Finanțelor vor asigura sistarea activității unor Puncte de trecere a frontierei de stat pe segmentul de frontieră moldo-român și moldo-ucrainean.

Ministerul Economiei va asigura sistarea circulației internaționale a transportului rutier de persoane prin rute regulate și ocazionale, precum și a transportului feroviar către și din Republica Moldova.

Autoritatea Aeronautică Civilă va asigura:

1)Sistarea curselor aeriene  regulate cu  Italia,  Spania,  Franța, începând  cu  15martie 2020, orele 00:00.

2)Sistarea curselor aeriene  regulate cu Austria, Belgia, Cehia, Cipru, Germania, Irlanda, Marea  Britanie, Polonia, Portugalia, România, începând  cu  16 martie 2020, orele 00:00.

3)Interdicția pentru operatorii aerieni  de  a îmbarca călătorii,  care  vin  către Republica Moldova, cu escală, din Italia, Spania, Franța, Germania, China, Iran și Coreea de Sud.

4)Interdicția pentru operatorii aerieni  de  a îmbarca persoane de altă cetățenie, decât cea moldovenească, care vin către Republica Moldova.

5)Excepție de la prevederile fac  persoanele  apatride și cetățenii străini cu domiciliu, reședință sau permis de ședere în Republica Moldova.

6)Decizia este  valabilă  până  la  data  de  31  martie  2020,  cu  posibilitate  de prelungire.

7)Obligativitatea prezentării de către operatorii aerieni a datelor despre  pasageri cu indicarea suplimentară a locurilor de bord la finalizarea formalităților de îmbarcare a pasagerilor cu destinație finală către Republica Moldova.

De asemenea, autoritățile  publice  locale,  administratorii  localurilor  de  agreement, recreere, sălile  de   sport,   centrelor   sportive, bazinelor   de   înot,  sălilor  de  fitness,  teatre, cinematografele,  sălile  de  concerte,  muzeele,  și  alte  unități  pentru  antrenament  și recreere vor  asigura sistarea activităților  organizate,  inclusiv în locurile de recreere și de agrement pe teritoriul Republicii Moldova până la data de 01.04.2020.

Managerii,  directorii,  proprietarii  companiilor  transportatoare  de  pasageri  (autobuze, troleibuze,  rutiere,  taxi și  alte  mijloace  de  transport  de  pasageri  urban  și  interurban),  indiferent  de  forma  de  proprietate  vor  asigura igienizarea  și  dezinfecția  unităților  de transport după fiecare rută și în stațiile terminus, se arată în hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău