Autoritățile din Japonia au prezentat o notă de protest Ministerului rus al Afacerilor Externe

  • 27 Februarie 2019 11:43
Autoritățile din Japonia au prezentat o notă de protest Ministerului rus al Afacerilor Externe

Autoritățile din Japonia au prezentat o notă de protest Ministerului rus al Afacerilor Externe, în urma vizitei efectuate de reprezentantul special al președintelui rus, Vladimir Putin, pe probleme de mediu și transport, Serghei Ivanov, în Insulele Kurile.

În acest context, Yoshihide Suga, șef al Secretariatului Guvernului Japoniei, a subliniat consecvența Japoniei de a continua negocierile cu Rusia pe tema semnării Tratatului de pace ruso-japonez și soluționarea disputei teritoriale.
Reprezentantul special al președintelui rus, Vladimir Putin, pe probleme de mediu și transport, Serghei Ivanov a precizat că Rusia și Japonia nu poartă convorbiri pe tema retrocedării Insulelor Kurile. El a subliniat faptul că «în realitate, nu poate fi vorba despre niciun fel de convorbiri pe tema retrocedării».
De asemenea, au apărut informații în presă că Moscova și Tokyo au stabilit că ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, va efectua în curând o vizită în Japonia. 
În cadrul prelegerii sale, susținută la Universitatea de Slavistică Kîrgîzo-Rusă, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a subliniat faptul că Tratatul de pace cu Japonia nu poate fi semnat, fără recunoașterea de către autoritățile de la Tokyo a suveranității rusești asupra insulelor Kurile de Sud. În opinia sa, fără includerea acestui subiect pe agenda zilei nu poate fi inițiat niciun fel de dialog.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău