Autoritățile din Estonia au catalogat Ucraina drept o prioritate a politicii externe

  • 20 Mai 2019 14:39
Autoritățile din Estonia au catalogat Ucraina drept o prioritate a politicii externe

Ucraina este un partener important și o prioritate a politicii externe pentru Estonia, a declarat Lauri Kuusing, consilier al președintelui estonian pentru politică externă, înainte de vizita șefului statului estonian, Kersti Kaljulaid, la Kiev, unde aceasta a participat la ceremonia de învestire în funcție a președintelui nou ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski, scrie Rador.

Lauri Kuusing, consilier al președintelui estonian pentru politică externă, a confirmat că președinta Estoniei, Kersti Kaljulaid, va participa în cadrul vizitei sale de lucru de o zi în Ucraina la ceremonia de astăzi de la Kiev și va avea o întrevedere bilaterală cu omologul său ucrainean, relatează portalul ERR.

Ucraina este un partener important și o prioritate a politicii externe pentru Estonia, a declarat Lauri Kuusing, consilier al președintelui estonian pentru politică externă. În opinia sa, întreaga Europă este interesată de încetarea războiului și a ocupației din Ucraina, precum și de redarea unui nou impuls reformelor din această țară. Luni, 20 mai, la ora 10:00, în Ucraina a avut loc ceremonia de învestire în funcție a noului președinte ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Acesta a depus jurământul de credință față de țară și de poporul ucrainean și a primit simbolurile oficiale ale autorității șefului statului. Potrivit unui comunicat remis de Ministerul ucrainean al Afacerilor Externe, la ceremonia de învestire în funcție au asistat inclusiv președinții Letoniei, Lituaniei, Estoniei, precum și secretarul american pentru energie, Rick Perry, ministrul canadian al apărării, Harjit Singh Sajjan, numeroși șefi de stat și șefi de guverne. 

Sursa:Rador 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău