Autoritățile din China: Doar 17 oameni din 80 de milioane de locuitori ai unei provincii trăiesc în sărăcie

  • 10 Ianuarie 2020 11:01
Autoritățile din China: Doar 17 oameni din 80 de milioane de locuitori ai unei provincii trăiesc în sărăcie

Oficialii chinezi susțin că în provincia Jiangsu, cu o populație de peste 80 de milioane, doar 17 persoane trăiesc în condiții de sărăcie, potrivit BBC, preluat de Mediafax.ro

Eliminarea sărăciei este una dintre ambițiile majore ale guvernului chinez, care își propune ca țara să devină „minunea economică a lumii”. În ciuda încetinirii acestui proces, economia Chinei continuă să crească cu aproximativ 6% pe an, relatează BBC.
 
Jiangsu este una dintre cele mai bogate provincii ale țării, rapoartele de la sfârșitul anului 2019 arătând că, în ultimii patru ani, 2,54 milioane de oameni au fost scoși din sărăcie, conform definiției acestui statut în viziunea locală. Provincia, al cărei obiectiv este eradicarea sărăciei, a declarat că doar o mână de oameni trăiesc cu mai puțin de 6.000 de yuani pe an (echivalentul a 863 dolari), în urma unei campanii de stat de succes. Suma anuală de 6.000 de yuani ar însemna aproximativ 2,40 dolari pe zi.
 
Cele 17 persoane care încă trăiesc sub nivelul sărăciei sunt capabile să lucreze, potrivit autorităților care au vorbit cu mass-media chinezească, deși patru dintre aceștia „suferă de boli”.
 
Cifrele au fost însă întâmpinate cu neîncredere în mediul online, o persoană adresând întrebarea: „Nu există șomeri în provincie? Nu există cerșetori?”. „Cum ar putea fi datele atât de precise?" s-a mai comentat pe Weibo, platforma de socialiare din China.
 

 

În ciuda măsurilor adoptate de statul chinez și de rapoartele pozitive, poveștile despre numeroase cazuri particulare de sărăcie extremă continuă să șocheze țara.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,14 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău