Autoritățile de profil au efectuat un recensământ al transportului auto la un nod rutier de lângă capitală

  • 23 Iulie 2021 19:40
Autoritățile de profil au efectuat un recensământ al transportului auto la un nod rutier de lângă capitală

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD), în comun cu companii de proiectare, a desfășurat recensământul transportului auto, care traversează nodul rutier dintre drumurile M1 Frontiera cu România – Leușeni – Chișinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina, M5 Frontiera cu Ucraina – Criva – Bălți – Chișinău – Tiraspol – frontiera cu Ucraina și R6 Chișinău – Orhei – Bălți. Rezultatele stabilesc o medie zilnică a intensității traficului de 76 797 de vehicule, pe segmentele de drum ale nodului rutier la intersecția drumurilor M1, M5 și R6, transmite MOLDPRES.

Potrivit ASD, traficul rutier va crește la 182 005 vehicule pe zi către anul 2043. “Conform datelor statistice obținute, dimensionarea drumului recomandat, reieșind din traficul de perspectivă, prevede dublarea numărului benzilor de circulație de la două la patru benzi și câte o bandă de accelerare – decelerare pe sens, pentru segmentul drumului M1 situat sub podul de pe drumul M5 și a sectorului situat sub podul amplasat pe drumul R6. De asemenea, dublarea benzilor de la patru la opt și câte o bandă de accelerare – decelerare pe sens, pentru segmentul drumului R6, în regiunea podului de încrucișare”, indică instituția scrie sursa citată.

Studiul, elaborat în baza datelor obținute în cadrul recensământului, stabilește căile de dezvoltare și modernizare a nodului rutier, pentru fluidizarea traficului în regiune și sporirea capacității de traversare a podurilor de către unitățile de transport.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău