Autoritățile de la Chișinău au permis tranzitarea R. Moldova prin două puncte de frontieră

  • 19 Martie 2020 12:40
Autoritățile de la Chișinău au permis tranzitarea R. Moldova prin două puncte de frontieră

Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, în ședința din 18 martie, a luat unele decizii ce țin de tranzitarea țării noastre, în condițiile impuse de starea de urgență instituită în legătură cu infecția COVID-19, transmite MOLDPRES.

Potrivit Comisiei, este autorizată tranzitarea teritoriului Republicii Moldova, direct, fără oprire, prin punctele de trecere a frontierei de stat Giurgiulești - Galați și Giurgiulești – Reni, a cetățenilor străini care se întorc în țara de origine sau de reședință, a membrilor misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare, ai organizațiilor/misiunilor internaționale, acreditate în țara de destinație, precum și membrilor de familie ai acestora, potrivit sursei citate.

„Tranzitarea va fi autorizată de angajații Poliției de Frontieră doar după obținerea confirmării din partea autorității locale de frontieră a statului vecin privind acceptarea persoanelor nominalizate pe teritoriul statului său. Poliția de Frontieră va asigura însoțirea mijloacelor de transport ale persoanelor în tranzit de la punctul de intrare până la punctul de ieșire”, indică hotărârea Comisiei pentru Situații Excepționale.

De asemenea, a fost autorizat accesul temporar, în data de 19.03.2020, pe teritoriul Republicii Moldova, în condiții strict reglementate de autoritățile competente, a echipajului aeronavei destinate evacuării voluntarilor Corpului Păcii.

În perioada 17 martie - 15 mai 2020, pe întreg teritoriul Republicii Moldova este declarată stare de urgență. Aceasta prevede, inclusiv, restricții de ieșire și intrare în țară, sistarea transportului aerian, feroviar și terestru. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău