Autoritățile de la București confirmă răpirea unui român în Burkina Faso

  • 31 August 2015 10:38
Autoritățile de la București confirmă răpirea unui român în Burkina Faso

Autoritățile române confirmă că persoana care apare în filmul difuzat sâmbătă este Iulian Gherguț, răpit în urmă cu cinci luni în Burkina Faso de o grupare jihadistă.

Ministerul de Externe recomandă tratarea cu precauție în spațiul public a elementelor legate de acest caz, iar celula de criză constituită la nivelul ministerului a examinat acțiunile posibile pentru soluționarea situației.

În același timp, celula va colabora în continuare cu partenerii internaționali și va menține legătura atât cu firma angajatoare, cât și cu familia cetățeanului român.

Iulian Gherguț, responsabil cu securitatea minei de mangan din localitatea Tambao, situată în nordul statului Burkina Faso, a fost răpit pe 4 aprilie de cinci persoane înarmate, care au atacat un convoi aflat în misiune de patrulare.

Răpirea a fost revendicată de gruparea jihadistă salafistă Al-Mourabitoune, care într-o înregistrare audio difuzată la jumătatea lunii mai a îndemnat Guvernul Român să acorde o atenție serioasă negocierilor pe tema eliberarii ostaticului.

Un apel la autoritățile de la București pentru a-l salva, rostit în franceză, face și Iulian Gherguț, în filmul în care apare înconjurat de trei bărbați înarmați.

"Mă numesc Iulian Gherguț, sunt din România. Îl rog pe directorul companiei mele, dar rog și Guvernul Burkinei Faso și Guvernul României să facă tot posibilul pentru a mă elibera", a transmis Iulian Gherguț.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău