Autoritățile de frontieră din R. Moldova și Lituania vor coopera strâns pe dimensiunea dezvoltării capacităților chinologice

  • 21 Noiembrie 2022 10:14
Autoritățile de frontieră din R. Moldova și Lituania vor coopera strâns pe dimensiunea dezvoltării capacităților chinologice

Reprezentanții serviciului chinologic al Poliției de Frontieră au primit în vizită omologii din Republica Lituania, fiind ultima activitate din cadrul planului de cooperare între autoritățile de frontieră moldo-lituaniene pentru anul 2022, anunță Serviciul Vamal.

În cadrul ședințelor de lucru părțile au discutat despre cooperarea bilaterală, dar și noile priorități comune în vederea dezvoltării activității chinologice în ambele entități de frontieră.
 
Vizita delegației lituaniene în Moldova a debutat cu prezentarea activității echipelor canine din cadrul sectoarelor Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău, Leușeni și Tudora-1. În acest sens, partea moldoveană a punctat rolul și importanța echipelor canine la securitatea frontierei, în contextul când în țara vecină - Ucraina este război. 

Totodată, omologii lituanieni au cunoscut îndeaproape infrastructura și condițiile de lucru cu patrupezii, metodele de dresaj canin, inclusiv au urmărit misiunile echipelor canine în controlul la trecerea frontierei de stat.

Un subiect de importanță, abordat între reprezentanții Serviciului chinologic al Poliției de Frontieră și colegii Departamentului chinologic al Serviciului Pazei Frontierei din Lituania, a vizat necesitatea realizării schimbului de experiențe și preluarea bunelor practici. Astfel, părțile au convenit asupra menținerii unor contacte directe între specialiștii chinologi, inclusiv trasarea unor directive concrete de lucru în comun, pentru a îmbunătății activitatea chinologică.

Cele două autorități de frontieră din Moldova și Lituania vor coopera strâns pe dimensiunea dezvoltării capacităților chinologice și în egală măsură, vor depune eforturi pentru intensificarea conlucrării și susținerea reciprocă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău