Autoritățile britanice și franceze au anunțat întărirea securității la moschei

  • 15 Martie 2019 19:15
Autoritățile britanice și franceze au anunțat întărirea securității la moschei

Autoritățile britanice și franceze au anunțat măsuri de sporire a securității la moschei, ca urmare a atacurilor din Noua Zeelandă, transmit agențiile EFE și dpa.

Poliția britanică își va intensifica acțiunile de patrulare în jurul moscheilor din Regatul Unit ca măsură de precauție după atentatul comis la două moschei din Noua Zeelandă, în care au fost uciși 49 de oameni.

Totodată, ministrul de Interne francez, Chirstophe Castaner, a anunțat sporirea securității la moscheile din întreaga țară.

Vicepremierul și ministrul de interne italian Matteo Salvini a condamnat vineri atacurile antimusulmane de la Cristchurch, în Noua Zeelandă. El a menționat, totodată, că-i "compătimește" pe cei care au asociat politicile de extremă dreapta pe care le susține cu acest masacru.

Șeful diplomației turce Mevlut Cavusoglu a denunțat, la Bruxelles, "politicienii iresponsabili care alimentează ura împotriva musulmanilor".

Și Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a declarat 'profund întristată de evenimentele îngrozitoare' din Noua Zeelandă, notează Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău