Autoritățile britanice cer populației să se vaccineze cu doza booster

  • 11 Decembrie 2021 15:28
Autoritățile britanice cer populației să se vaccineze cu doza booster

Autoritățile britanice cer insistent populației să se vaccineze cu doza booster, în condițiile în care serul care a fost folosit cel mai mult, AstraZeneca, oferă o imunitate extrem de scăzută împotriva variantei Omicron, despre care experții afirmă că va deveni dominantă.

 
În Marea Britanie, peste 90% din adulți sunt vaccinați cu cel puțin o doză, cei mai mulți cu AstraZeneca. Studii medicale arată însă că chiar și două doze de vaccin AstraZeneca administrate oferă o protecție extrem de redusă împotriva noii tulpini a virusului Omicron.
 
O a treia doză însă, doza booster, ar oferi o protecție de aproximativ 75% împotriva îmbolnăvirii severe. În acest context, autoritățile cer insistent populației să își facă urgent cea de-a treia doză.
 
Situația este îngrijorătoare la nivelul întregului Regat Unit.
 
În Scoția, premierul Nicola Sturgeon a anunțat restricții severe, întrucât spune că Omicron va deveni dominant în doar câteva zile.
 
Nicola Sturgeon: Este foarte probabil să începem să începem să avem de-a face cu un potențial tsunami de infectări. Rata infectărilor se dublează foarte rapid. Estimarea noastră în acest moment este că dublarea cazurilor are loc la fiecare două-trei zile, dar mai aproape de două zile.
 
Marea Britanie a înregistrat ieri peste 58.000 de infectări noi, din care 448 a fost cu Omicron. Autoritățile medicale spun însă că în realitate numărul este foarte posibil să fie mult mai mare. 
 
Sursa: RRA

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău