Autoritățile britanice caută complici ai autorului atentatului sinucigaș de la Manchester

  • 24 Mai 2017 09:02
Autoritățile britanice caută complici ai autorului atentatului sinucigaș de la Manchester

Autoritățile britanice caută complici ai presupusului autor al atentatului sinucigaș de la Manchester, în contextul în care premierul a ridicat nivelul alertei teroriste, avertizând că un un nou atac ar putea fi ”iminent”, iar mii de oameni au ieșit pe stradă, în regat, și au participat la un priveghi în memoria victimelor exploziei la un concert pop.

Atentatul, care s-a soldat cu cel puțin 22 de morți - inclusiv o fată de opt ani - și 59 de răniți, a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, care caută să perturbe modul de viață occidental, scrie news.ro.

”Facem eforturi să înțelegem gândirea denaturată și bolnavă care vede un loc înțesat cu copii nu ca pe o scenă de prețuit, ci ca pe oportunitatea unui carnagiu”, a declarat premierul britanic Theresa May.

Nivelul amenințării teroriste a fost ridicat la critic.

Acest lucru înseamnă că, în locul polițiștilor pot fi trimiși militari la evenimente publice, inclusiv la meciuri.

Fostul secretar general al ONU Kofi Annan a îndemnat lumea să fie unită împotriva ”extremiștilor și teroriștilor” care se fac vinovați de atentatul sinucigaș de la Manchester și de violențe asemănătoare în alte părți.

Annan a declarat marți seara pentru The Associated Press că este necesar ca toate țările să coopereze și să împărtășească informații cu scopul de a le nega extremiștilor ”oportunitățile” pe care le au și a-i aduce pe cei care comit crime în fața justiției.

Fostul secretar general conduce în prezent Grupul Înțelepților, alcătuit din foști lideri ai lumii și înființat de către Nelson Mandela.

El a declarat în numele grupului că este ”tragic ca tineri care s-au dus să asculte muzică și să danseze să fie uciși atât de brutal și fără sens”.

”Teroriștii au fost aici, însă au pierdut întotdeauna și vor pierde și de această dată. Acest lucru ar putea să aibă nevoie de timp, dar vor pierde”, a subliniar Annan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău