Autoritățile britanice amenință cu înghețarea activelor oamenilor de afaceri ruși

  • 03 Iunie 2018 20:44
Autoritățile britanice amenință cu înghețarea activelor oamenilor de afaceri ruși

Agenția Națională pentru Combaterea Criminalității din Marea Britanie a început să extindă ancheta în privința cetățenilor ruși, care au legătură cu conducerea Rusiei și ar putea să înghețe activele acestora de pe teritoriul Regatului Unit, informează, duminică, The Sunday Times.

Publicația citată se bazează pe declarația șefului Agenției menționate, Donald Toon, a cărui echipă de anchetatori analizează posibilitatea de aplicare a până la 140 de "Ordine de avere inexplicabile" (Unexplained Wealth Orders, UWO).

Toon a declarat că eforturile sale și ale colegilor săi "se concentrează pe lupta împotriva elitelor corupte și a bogăției lor dobândite ilegal" și a dat asigurări că anchetatorii agenției nu își stabilesc "obiectivele, având la bază cetățenia".

Cu toate acestea, o sursă a publicației din Guvernul britanic a declarat că cea mai mare parte a persoanelor care au intrat în vizorul Agenției Naționale pentru Combaterea Criminalității sunt "ruși sau oameni care au legătură cu Rusia".

The Sunday Times menționează, de asemenea, că ar putea fi vorba de "oligarhi sau multimilionari ruși".

Amintim că, anul trecut, în Marea Britanie a fost adoptată legea privind finanțările ilegale (Criminal Finances Act), care prevede aplicarea UWO. Acest document permite autorităților confiscarea proprietăților, dacă deținătorul nu este capabil să dovedească legalitatea originii veniturilor sale, notează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău