Autoritățile australiene au detectat prezența noii tulpini la doi pasageri care au călătorit în Africa Australă

  • 28 Noiembrie 2021 10:08
Autoritățile australiene au detectat prezența noii tulpini la doi pasageri care au călătorit în Africa Australă

Autoritățile sanitare australiene au anunțat că au detectat prezența variantei de coronavirus Omicron la doi pasageri care au sosit din Africa Australă la Sydney, informează duminică dpa, potrivit Agerpres.

Autoritatea sanitară a statului Noul Wales de Sud, în estul Australiei, a declarat că a efectuat teste de urgență care au confirmat prezența acestei noi tulpini la doi pasageri sosiți sâmbătă în Sydney.

Cei doi pasageri au călătorit cu o cursă a Qatar Airways prin Doha, a precizat NSW Health într-un comunicat.

Ei au fost testați pozitiv la COVID-19 la scurt timp după sosirea lor, ceea ce a dus la o analiză mai avansată, pentru a stabili dacă ei erau purtători ai noii variante de coronavirus, Omicron, detectată pentru prima dată în Africa de Sud.

"Cele două cazuri, care erau asimptomatice, se află în izolare în camere specifice. Cele două persoane sunt vaccinate cu schemă completă", potrivit NSW Health.

Alți 12 pasageri provenind din Africa Australă care au sosit cu aceeași cursă aviatică nu au fost testați pozitiv la COVID-19, însă au fost plasați în carantină, a precizat ministerul.

Celor circa 260 de pasageri și membri ai echipajului cursei li s-a cerut de asemenea să intre în izolare, a mai informat autoritatea sanitară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău