Autoritățile au lansat campania „De sărbători, Moldova te așteaptă acasă”

  • 19 Decembrie 2022 09:55
Autoritățile au lansat campania „De sărbători, Moldova te așteaptă acasă”

Autoritățile au lansat campania „De sărbători, Moldova te așteaptă acasă”, cu prilejul sărbătorilor de iarnă, transmite MOLDPRES.

Campania este organizată de Serviciul Vamal, Biroul Relații cu Diaspora din cadrul Cancelariei de Stat, Ministerul Culturii, Poliția de Frontieră, Asociația Națională pentru Turismul Receptor și Intern din Moldova, USAID și PNUD Moldova. Aceasta are scopul de a face mai cunoscută și atractivă oferta turistică a țării noastre, în perioada sărbătorilor de iarnă, atât pentru diasporă dar și pentru turiștii străini ce ne vizitează țara, scrie sursa citată.

În cadrul evenimentului de lansare a campaniei au fost împărțite daruri în zona de sosire a Aeroportului Internațional Chișinău, iar pe parcursul perioadei următoare cetățenii care revin de sărbători acasă vor fi întâmpinați cu câte o carte poștală tematică cu o urare de bun venit acasă. Acestea vor fi distribuite la punctele de trecere a frontierei: Leușeni, Sculeni, Palanca, Costești, Giurgiulești și Aeroportul Internațional Chișinău.

În cadrul evenimentului, secretarul general al Guvernului, Igor Talmazan, a afirmat că în toate posturile vamale, în special la postul vamal Leușeni, care este cel mai mult traversat, au fost amenajate diferite decorațiuni pentru a reda spiritul sărbătorilor de iarnă. Acțiunea a fost realizată cu suportul partenerilor externi.

La rândul său, directorul Proiectului de Competitivitate și Reziliență Rurală, finanțat de USAID Moldova, Benjamin Toric, a subliniat că inițiativa își propune să readucă în vizor și oferta turistică a Moldovei, în perioada vacanțelor de iarnă. „Aceasta include activitățile specifice traiului liniștit de la sate: distracții în aer liber, experiențe culturale caracteristice comunităților rurale, dar și posibilitatea de a cunoaște tradițiile populare, prin bucatele pregătite de gospodinele satului, servite alături de vinurile de calitate produse de vinăriile moldovenești” a menționat Benjamin Toric.

Tradițional, în perioada sărbătorilor de iarnă, pensiunile din întreaga țară vin cu mai multe oferte pentru turiști. Astfel, oaspeții și conaționalii din diasporă pot participa la ateliere de gătit sarmale, plăcinte și cornulețe cu vișine, pot admira împrejurimile satelor mergând la plimbări cu sania și își pot ajusta activitățile sejurului, în funcție de preferințe.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău