Autoritățile așteaptă ca banii oferiți de Parlamentul European să ajungă în țară în iulie

  • 24 Martie 2022 17:06
Autoritățile așteaptă ca banii oferiți de Parlamentul European să ajungă în țară în iulie

Guvernul așteaptă ca banii pentru care a votat astăzi Parlamentul European, 150 de milioane de euro, să ajungă la Chișinău în luna iulie. Despre aceasta a vorbit ministrul finanțelor, Dumitru Budeanschi, într-o conferință de presă. Asistența financiară este oferită ca suport bugetar și va fi îndreptată pentru a acoperi prioritățile Guvernului. „Sperăm ca acest program să ajungă în Republica Moldova undeva în luna iulie, când vor fi trecute toate procedurile de aprobare”, a declarat ministrul, citat PN.

Dumitru Budeanschi a precizat că 30 de milioane de euro din această sumă sunt oferiți sub formă de grant. Iar 120 de milioane sunt împrumuturi.

Parlamentul European a aprobat finanțarea de 150 de milioane de euro ca ajutor macrofinanciar pentru a acoperi o parte a deficitului de finanțare în valoare de 1,2 % din PIB. Pentru ca banii să ajungă la destinație, Moldova trebuie să demonstreze progrese semnificative în punerea în aplicare a programului macroeconomic instituit de Fondul Monetar Internațional. Asistența va fi oferită în trei tranșe, până în anul 2024.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău