Autoritatea sanitară portugheză recomandă vaccinarea tuturor tinerilor, începând de la 12 ani

  • 10 August 2021 17:18
Autoritatea sanitară portugheză recomandă vaccinarea tuturor tinerilor, începând de la 12 ani

Autoritatea sanitară portugheză a recomandat marți vaccinarea "universală" a tuturor tinerilor începând de la vârsta de 12 ani împotriva COVID-19, așa cum a prevăzut guvernul pentru pregătirea noului an școlar, relatează AFP.

"Direcția Generală de Sănătate recomandă vaccinarea tuturor adolescenților cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani", a declarat directorul său, Graça Freitas, amintind că extinderea campaniei de vaccinare ar trebui să avanseze cu prioritate în rândul celor de peste 16 ani și la cei din grupa de vârstă 12-15 ani cu boli cu risc.

În urmă cu trei săptămâni, premierul Antonio Costa anunțase intenția guvernului portughez de a vaccina copiii cu vârste între 12 și 17 ani, astfel încât noul an școlar să se desfășoare "fără risc de întrerupere", însă a așteptat "decizia finală" a autorităților sanitare.

Portugalia a anunțat vineri că și-a atins obiectivul de a administra cel puțin o doză de vaccin împotriva COVID-19 unui procent de 70% din populația sa de aproximativ 10 milioane de locuitori.

În rândul populației sale în vârstă de 16 ani și peste, 82% au primit cel puțin o doză și 75% au fost complet vaccinați, potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătății.

Deși una dintre primele țări din Uniunea Europeană afectate de valul de contaminări cauzate de varianta Delta a noului coronavirus, Portugalia a înregistrat în ultimele trei săptămâni o scădere a numărului de noi cazuri zilnice de COVID-19.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:3,6 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău