Autoritatea Palestiniană va începe vaccinarea populației la mijlocul lui februarie, după ce va primi 50.000 de doze

  • 01 Februarie 2021 15:42
Autoritatea Palestiniană va începe vaccinarea populației la mijlocul lui februarie, după ce va primi 50.000 de doze

Autoritatea Palestiniană a anunțat luni că urmează să primească la mijlocul lui februarie 50.000 de vaccinuri împotriva COVID-19, cu care va lansa campania de imunizare a populației în Cisiordania și Fâșia Gaza, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Guvernul palestinian a indicat în ultimele săptămâni că a semnat mai multe contracte cu laboratoare farmaceutice din străinătate, exprimându-și de asemenea speranța într-o primă livrare la începutul lui februarie grație programului COVAX de ajutorare a celor mai sărace țări, creat de OMS și Alianța pentru vaccinuri (GAVI).

Autoritatea Palestiniană va primi 'un prim lot de 50.000 de vaccinuri, provenind din mai multe surse, dintre care cea mai importantă este COVAX, și, în consecință, vaccinarea va începe la mijlocul acestei luni', a declarat prim-ministrul Mohammed Shtayyeh, înaintea ședinței săptămânale de guvern la Ramallah, în Cisiordania ocupată.

El a precizat că o parte din vaccinuri le va fi alocată palestinienilor din Fâșia Gaza, enclavă cu 2 milioane de locuitori.

Totodată, Shtayyeh a anunțat prelungirea cu două săptămâni a restricțiilor de circulație pe timp de noapte și în weekend-uri în Cisiordania, teritoriu unde trăiesc 2,8 milioane de palestinieni.

Duminică, Israelul a anunțat că va furniza Autorității Palestiniene 5.000 de doze de vaccin din stocurile sale, după ce a primit apeluri de la responsabili ONU și de la ONG-uri pentru a-i ajuta pe palestinieni.

Primele 2.000 de doze au fost transferate luni Autorității Palestiniene, a indicat un responsabil din Ministerul palestinian al Sănătății, sub rezerva anonimatului.

El nu a precizat cine vor fi cei cărora le vor fi administrate aceste vaccinuri cu prioritate și nici începând de când.

Un înalt responsabil palestinian a afirmat duminică pentru AFP că cele 5.000 de doze sunt cel mult 'un gest simbolic'.

Statul evreu, care ocupă din 1967 Cisiordania și a impus o blocadă Gazei de mai bine de 10 ani, a vaccinat deja peste 3 milioane de israelieni, adică o treime din populație, de la debutul campaniei la sfârșitul lui decembrie.

Ministerul palestinian al Sănătății a raportat până acum un număr de 107.816 de infectări cu coronavirus și 1.314 decese asociate în Cisiordania ocupată.

În Fâșia Gaza, mișcarea islamistă Hamas aflată la putere a anunțat 51.527 de infectări și în jur de 520 de decese.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău