Autoritatea Electorală a României sprijină eforturile Republicii Moldova de organizare a secțiilor de votare pentru alegerile parlamentare anticipate

  • 28 Mai 2021 10:41
Autoritatea Electorală a României sprijină eforturile Republicii Moldova de organizare a secțiilor de votare pentru alegerile parlamentare anticipate

Președintele Autorității Electorale Permanente a României, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, a anunțat, joi, că vor fi puse la dispoziția autorităților din Republica Moldova mai multe spații adecvate pentru organizarea unor secții de votare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie din această țară, în vederea exercitării, în condiții optime, a drepturilor electorale de către alegătorii moldoveni din România.

El a avut joi o reuniune de lucru cu președintele Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova, Dorin Cimil. Între AEP și Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova există un acord de colaborare.

"Obiectivul reuniunii de lucru a fost aprofundarea cooperării bilaterale în domeniul electoral în contextul organizării alegerilor locale parțiale din România și a alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova", conform unui comunicat de presă al AEP.

Temele principale de discuție au vizat finanțarea corectă și transparentă a partidelor și a campaniilor electorale, asigurarea exercitării dreptului de vot de către cetățenii din diaspora, asigurarea juridică a procesului electoral și organizarea programelor de educație civică și instruire electorală.

"Președintele AEP și-a manifestat disponibilitatea de a sprijini eforturile CEC Moldova privind organizarea secțiilor de votare pentru alegerile parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021. Astfel, vor fi puse la dispoziția autorităților din Republica Moldova mai multe spații adecvate pentru organizarea unor secții de votare în vederea exercitării, în condiții optime, a drepturilor electorale de către alegătorii moldoveni din România", se precizează în comunicatul citat.

Cele două părți și-au reafirmat angajamentul de a se sprijini reciproc în demersurile de modernizare a sistemelor electorale și de consolidare a proceselor democratice din țările lor, mai arată AEP.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău