Autoritatea Aeronautică Civilă: Pași de urmat în cazul anulării sau reținerii unui zbor

  • 12 Iulie 2022 18:39
Autoritatea Aeronautică Civilă: Pași de urmat în cazul anulării sau reținerii unui zbor

În legătură cu anularea de săptămâna trecută a mai multor zboruri de către operatorul aerian național, Fly One, Autoritatea Aeronautică Civilă a venit cu un set de recomandări pentru pasageri în cazul reținerii sau anulării unui zbor, informează Bizlaw.md.

Sursa citată scrie că, potrivit Autorității, urmare a doi ani de pandemie a fost erodată capacitatea agenților aeronautici de a face față transportării unui număr mare de pasageri, ceea ce cauzează anulări sau amânări de zboruri în majoritatea aeroporturilor internaționale. În aceste cazuri este important ca operatorul aerian să informeze constant și să asigure drepturile pasagerilor care au fost afectați. 


Astfel, în cazul anulării unui zbor regulat, Autoritatea recomandă consultarea site-ului www.caa.md, Protecția consumatorilor, zboruri anulate - https://www.caa.md/zboruri-anulate-3-30.

În cazul întârzierii unui zbor regulat, se va consulta site-ul www.caa.md, Protecția consumatorilor, zboruri întârziate https://www.caa.md/zboruri-intirziate-3-29.

Totodată, Autoritatea menționează că în cazurile când pasagerul a procurat un bilet de avion de la compania aeriană, pentru o cursă regulată, asistența urmează a fi oferită de către compania dată. Solicitările și reclamațiile vor fi direcționate în adresa companiei aeriene, iar ulterior, în cazul unui rezultat nesatisfăcător, în adresa Autorității Aeronautice Civile - adresa: mun. Chișinău, bulevardul Dacia, 80/2. Pasagerii pot apela și la telefonul consumatorului (022)823583 pentru o consultație.

În cazul unei curse neregulate, charter, atunci când pasagerul a procurat un pachet turistic, prin intermediul unei agenții de turism și nu are legătură directă contractuală cu compania aeriană, asistența va fi acordată de către agenția turistică. Solicitările și reclamațiile vor fi direcționate în adresa agenției de turism, iar ulterior, în cazul unui rezultat nesatisfăcător, în adresa Autorității Aeronautice Civile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
32,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Sun
26
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău