Autoritatea Aeronautică Civilă a interzis operarea zborurilor în spațiul aerian al UE pentru 11 companii aeriene

  • 11 Aprilie 2019 12:20
Autoritatea Aeronautică Civilă a interzis operarea zborurilor în spațiul aerian al UE pentru 11 companii aeriene

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova (AAC) a constatat că doar două companii aeriene moldovenești, care exercită activități de transport de pasageri în/din Republica Moldova, sunt conforme normelor și standardelor internaționale din domeniu și asigură un nivel înalt de siguranță. Este vorba de companiile Air Moldova și Fly One, precizează AAC.

În perioada noiembrie 2018 - martie 2019, AAC a desfășurat un proces amplu și profund de evaluare a operatorilor aerieni ai R. Moldova, la capitolul corespunderii acestora standardelor internaționale de siguranță, precum și a conformării angajamentelor asumate de Republica Moldova față de Uniunea Europeană, precizează Autoritatea Aeronautică Civilă.

În urma acestei evaluări, pentru unii operatori aerieni care exercită activități de zbor în afara R. Moldova (Orientul Mijlociu, Asia și Pacific), AAC a dispus măsuri restrictive prin interzicere operării unei aeronave (”Oscar Jet”) și suspendarea Certificatului de operator aerian (AOC) pentru ”Terra Avia” și ”Fly Pro”.

De asemenea, pentru operatorii care nu dețin Certificat de operator din țară terță (TCO) emis de Agenția Europeană de Siguranță a Aviației, Autoritatea Aeronautică Civilă a RM a emis o directivă prin care a interzis operarea zborurilor în spațiul aerian al Uniunii Europene pentru companiile aeriene „Tandem Aero” SRL, “Valan ICC” SRL, "Aim Air" SRL, "Oscar Jet" SRL, "Air Stork" SRL, „MEGAviation” SRL, "Pecotox-Air" SRL, "Terra Avia" SRL, "Fly Pro" SRL, "Moldaeroservice” și "Diplomat Air" SRL.

”Aplicarea acestor măsuri nu va afecta transportul de pasageri din/spre Republica Moldova, ci doar va asigura un nivel mai înalt de siguranță”, a ținut să menționeze Autoritatea Aeronautică Civilă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău