Automobilele cu moldoveni, blocate la frontiera ruso-ucraineană, au pornit spre R.Moldova

  • 18 Martie 2020 14:59
Automobilele cu moldoveni, blocate la frontiera ruso-ucraineană, au pornit spre R.Moldova

Automobilele cu peste 70 de cetățeni moldoveni, blocate la frontiera dintre Federația Rusă și Ucraina, au traversat hotarul Ucrainei și se îndreaptă spre Republica Moldova. Cu această precizare vine Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, ca urmare a convorbirii telefonice între miniștrii de externe ai Republicii Moldova și Ucrainei și a demersului Ambasadei Moldovei la Kiev, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al MAEIE se menționează că ministrul Oleg Țulea și omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba, au decis stabilirea unui canal direct de comunicare în vederea soluționării rapide a eventualelor probleme ale cetățenilor celor două țări în această perioadă de criză provocată de COVID-19. Totodată, s-a convenit asigurarea tranzitului prin teritoriul Ucrainei a cetățenilor Republicii Moldova staționați pe parcursul zilei de marți la hotar.

Solicitată de IPN, ofițerul de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Cristina Stratulat, a declarat că acești cetățeni, conform algoritmului, sunt verificați la trecerea frontierei și plasați în izolare la domiciliu. Totodată, aceștia vor fi monitorizați de medicul de familie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău