Autocamioane oprite din drum și activitate sistată la două puncte de trecere a frontierei

  • 18 Ianuarie 2018 09:07
Autocamioane oprite din drum și activitate sistată la două puncte de trecere a frontierei

Din cauza întreruperii curentului electric pe partea ucraineană, de la ora 06.30, două puncte de trecere a frontierei, Giurgiulești-Reni și Ceadâr-Lunga – Maloiaroslaveț, și-au sistat activitatea, anunță Politia de Frontieră, citată de IPN.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență informează că pe traseul R-38, în apropiere de localitatea Moscovei, un camion a fost oprit din drum, iar pe traseul R-34, în apropiere de Giurgiulești, au fost stopate șapte autocamioane.

Solicitată de IPN, Diana Țuțu, ofițer de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a spus că decizia de a stopa autocamioanele s-a luat pentru a evita riscul blocării acestora în nămeți, în condițiile în care ninge abundent.

Pe parcursul nopții, salvatorii au efectuat lucrări de deblocare a mai multor mijloace de transport. La Telenești, în apropiere de localitatea Mândrești, pompierii au deblocat din zăpadă patru autoturisme și un autocamion ce transporta combustibil.

Cetățenii sunt îndemnați să apeleze numărul 901 în situații de risc. Au fost create trei celule de criză: la Bălți, Cahul și Chișinău. Acestea au menirea să monitorizeze situația pe traseele și în localitățile din țară și să decidă intervențiile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău