Auto - Formula 1: Marele Premiu de la Imola va avea loc fără spectatori

  • 28 Octombrie 2020 19:46
Auto - Formula 1: Marele Premiu de la Imola va avea loc fără spectatori

Marele Premiu de Formula 1 al regiunii Emilia-Romagna, prevăzut pe 1 noiembrie pe circuitul de la Imola, va avea loc fără spectatori, în contextul măsurilor adoptate în Italia în fața celui de-al doilea val de Covid-19, a anunțat miercuri presa din această țară, citată de AFP, preluat de Agerpres.

"Până în ultimul moment a fost căutată o soluție pentru a salva cel puțin un minimum de spectatori. Regiunea Emilia-Romagna a discutat îndelung cu (...) ministrul Sănătății Roberto Speranza" și serviciile sale tehnice "pentru a încerca aducerea a jumătate din cei 13.000 de spectatori anunțați inițial", scrie miercuri La Gazzetta dello Sport.

"Dar situația sanitară nu a lăsat de ales, cursa va avea loc cu porțile închise", scrie ziarul.

În Italia toate manifestațiile sportive au loc cu porțile închise după ultimul decret al premierului Giuseppe Conte care a intensificat și mai mult măsurile în lupta împotriva pandemiei de Covid-19, în speranța evitării unei carantine generalizate.

Italia, una din țările cele mai afectate de noul coronavirus, a înregistrat aproape 38.000 de morți la peste 550.000 de cazuri de la sfârșitul lui februarie.

La începutul lui octombrie, autoritățile italiene autorizaseră prezența a 13.147 de fani pe zi la Marele Premiu de la Imola.

Grand Prix-ul emilian se va desfășura pe parcursul a două zile, în loc de trei în mod normal, fără antrenamentele libere de vineri, în zilele de 31 octombrie și 1 noiembrie, fiind a treia cursă de Formula 1 care va avea loc în Italia în acest sezon.

Circuitul de la Imola a găzduit până în 2006 Marele Premiu al statului San Marino, revenind în calendarul Formulei 1 anul acesta, ca urmare a pandemiei de coronavirus, care a bulversat complet programul Marelui Circ.

Primele opt curse ale sezonului 2020 al Campionatului Mondial de Formula 1 s-au desfășurat fără spectatori, însă luna trecută, cu ocazia Marelui Premiu al Toscanei, desfășurat pe circuitul de la Mugello, circa 2.800 de spectatori au fost autorizați să asiste zilnic la evenimente.

La sfârșitul lui septembrie, Marele Premiu al Rusiei de la Soci s-a desfășurat cu circa 30.000 de fani în tribune zilnic, conform organizatorilor locali, acesta fiind cel mai mare număr de spectatori prezenți la o cursă de Formula 1 în acest an.

Pe 25 octombrie, MP al Portugaliei a avut loc la Portimao în prezența a circa 27.500 de fani. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău