Austria se pregătește pentru o posibilă închidere a frontierei pentru migranți

  • 11 Iunie 2018 12:23
Austria se pregătește pentru o posibilă închidere a frontierei pentru migranți

Austria se pregătește pentru o posibilă închidere a frontierei pentru migranți și în acest sens la 25 iunie va organiza un exercițiu la care vor participa peste 600 de polițiști și militari.

La exercițiul care se va organiza la Spielfeld, punct de frontieră cu Slovenia, o parte din unități vor exersa apărarea frontierei, iar unități de poliție și armată vor exersa închiderea rapidă a frontierei de stat pentru migrația ilegală.

Ministrul austriac de interne, Herbert Kickl, a declarat că Austria nu își permite să fie surprinsă de un nou aflux de migranți. De mai multe ori Kickl a subliniat că Austria este pregătită să răspundă noii rute balcanice, numită "ruta geamiilor".

Autoritățile austriece afirmă că situația din Albania este critică, deoarece numărul migranților a crescut cu 110% și o situație similară este înregistrată și în Bosnia-Herțegovina.

Șeful Poliției Federale, general Franz Lang, care recent a participat la o reuniune cu omologii săi din Balcanii de Vest, a declarat că pe "ruta geamiilor" trec în general bărbați tineri, mulți dintre ei fiind cunoscuți drept "membri ai grupărilor teroriste".

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,7
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:2,06 m/s
Wed
12
Thu
13
Fri
17
Sat
20
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău