Austria respinge apelul Ursulei von der Leyen. România și Bulgaria, în continuare blocate de la intrarea în Schengen

  • 14 Septembrie 2023 10:21
Austria respinge apelul Ursulei von der Leyen. România și Bulgaria, în continuare blocate de la intrarea în Schengen

Austria blochează în continuare România și Bulgaria de la intrarea în spațiul Schengen, în ciuda apelului președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, de a include cele două țări, relatează Euractiv, preluat de Agerpres.

În discursul său anual privind starea Uniunii Europene, prezentat în plenul Parlamentului European la Strasbourg, Ursula von der Leyen i-a cerut Austriei să permită intrarea României și a Bulgariei în Schengen "fără nicio întârziere".

Totuși, Viena a respins rapid solicitarea. ''În prezent, cifrele privind migrația sunt în creștere în Europa și, în multe țări, se discută despre controale frontaliere suplimentare, de exemplu la frontiera dintre Germania și Polonia'', a declarat ministrul de interne austriac Gerhard Karner.

''La acest moment, nu are niciun sens pentru mine să vorbim despre o extindere a Spațiului Schengen. Avem nevoie de mai multe controale, nu de mai puține'', a adăugat el.

Austria blochează aderarea celor două țări (la Schengen), temându-se de un aflux de migranți ilegali. Potrivit guvernului austriac, România și Bulgaria nu și-ar putea controla eficient frontierele, care ar deveni frontiere externe ale Uniunii Europene după aderarea celor două țări la Schengen.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:3,09 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău