Austria pune capăt lockdown-ului pentru persoanele nevaccinate anti-COVID, pe fondul reducerii presiunii asupra spitalelor

  • 26 Ianuarie 2022 14:20
Austria pune capăt lockdown-ului pentru persoanele nevaccinate anti-COVID, pe fondul reducerii presiunii asupra spitalelor

Austria va pune capăt luni lockdown-ului impus persoanelor nevaccinate, a anunțat miercuri guvernul de la Viena, precizând că decizia a fost luată datorită reducerii presiunii asupra spitalelor, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Cu toate acestea, numărul de cazuri noi de infectare se află în creștere, alimentat de varianta Omicron a coronavirusului, extrem de infecțioasă.

Miercuri a fost consemnat un nou record, depășindu-se pragul de 30.000 de infectări, a indicat ministrul sănătății, Wolfgang Mueckstein, într-o conferință de presă. El a previzionat că vârful va fi atins în următoarele două săptămâni, cu 35.000-40.000 de cazuri noi.

Rata de ocupare a paturilor din spitale și de la terapie intensivă se află însă în scădere.

'Am ajuns la concluzia că lockdown-ul pentru persoanele nevaccinate este justificat doar în cazul unei amenințări de supraîncărcare iminentă a capacităților de terapie intensivă', a declarat ministrul sănătății, precizând că experții nu mai consideră necesară această restricție.

În Austria, persoanele nevaccinate sunt supuse unui lockdown, ceea ce înseamnă că își pot părăsi locuințele doar pentru un număr limitat de motive, cum ar fi pentru a merge la muncă sau la cumpărături esențiale.

Măsura, care a fost suspendată în perioada Crăciunului, a fost criticată pentru faptul că este foarte dificil de verificat respectarea sa.

După ridicarea lockdown-ului, austriecii nevaccinați vor avea însă în continuare accesul interzis la o serie de activități de timp liber, în restaurante sau în magazine cu produse neesențiale.

Parlamentul de la Viena a adoptat joi legea privind obligația tuturor adulților de a se vaccina împotriva COVID-19. Legea, care va intra în vigoare pe 4 februarie, are ca scop creșterea ratei de vaccinare, situată în Austria sub media altor state occidentale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău