Austria nu vrea să primească refugiați afgani. Explicațiile cancelarului austriac, Sebastian Kurz

  • 22 August 2021 16:18
Austria nu vrea să primească refugiați afgani. Explicațiile cancelarului austriac, Sebastian Kurz

Cancelarul austriac Sebastian Kurz nu vrea ca țara sa să primească mai mulți refugiați afgani, în ciuda revenirii la putere a talibanilor. În prezent, Austria găzduiește deja 40.000 de refugiați din Afganistan, a doua cea mai mare comunitate de afgani din UE, raportat la populația țării-gazdă, informează DPA, citat de digi24.ro.

„Nu sunt de părere că ar trebui să primim mai mulți oameni în Austria, ci dimpotrivă”, a spus Kurz în interviu, scrie sursa citată.

Sebastian Kurz a respins cu fermitate primirea unor noi afgani. „Nu se va întâmpla un astfel de lucru în timpul mandatului meu”, a spus el.

Cancelarul Austriei a vorbit și despre „integrarea în mod special dificilă” a acestui grup de populație. „Să primim oameni care nu pot fi integrați reprezintă o problemă uriașă pentru noi ca țară”, a declarat Kurz.

Cancelarul austriac nu neagă faptul că talibanii sunt cruzi și că în Afganistan condițiile de trai sunt teribile.

„Nu totul este în puterea noastră”, a spus șeful guvernului austriac.

Kurz a repetat propunerea ca persoanele din Afganistan să primească ajutor în țările vecine. El a menționat în special Turkmenistanul și Uzbekistanul și a mai spus că UE ar trebui să susțină țările de sprijin din regiune în această privință.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău