Austria anunță o creștere a numărului solicitanților de azil, în pofida unui trend contrar la nivelul UE

  • 25 Februarie 2021 17:04
Austria anunță o creștere a numărului solicitanților de azil, în pofida unui trend contrar la nivelul UE

Numărul persoanelor care au încercat să obțină protecția oferită refugiaților în Austria a crescut cu circa 10% anul trecut, în timp ce la nivelul întregii Uniuni Europene numărul cererilor de azil a scăzut cu 31%, a anunțat joi, la Viena, Ministerul de Interne, relatează dpa.

Autoritățile austriece au primit aproape 14.200 de cereri din partea solicitanților de azil în 2020, cel mai mare număr din 2017.

Numărul cererilor de azil a crescut din cauza localizării Austriei la capătul așa-numitei rute balcanice care reprezintă un traseu de migrație către Europa de Vest, a declarat Wolfgang Taucher, oficial din cadrul Ministerului de Interne, într-o conferință de presă.

Țări din regiunea balcanică, printre care România, Bulgaria și Croația, s-au confruntat și ele cu un număr în creștere de solicitări de azil, potrivit lui Taucher.

El a atras atenția asupra faptului că mulți oameni care se îndreaptă spre Germania sau nordul Europei ajung să solicite azil în Austria, deoarece sunt opriți de autoritățile de aici.

Ministrul de interne Karl Nehammer, care este cunoscut pentru poziția sa dură împotriva migrației, a anunțat că în februarie au fost introduse proceduri rapide pentru a respinge aplicațiile care sunt motivate de dorința de a avea un trai mai bun și nu de teama de violențe sau persecuție.

Într-o fază de testate care a avut loc la jumătatea anului trecut, circa 400 de cereri au fost respinse în termen de 72 de ore.

"Procedurile de azil pentru solicitanții din țările sigure ar trebui să fie cât mai scurte posibil și să li se spună rapid că în Austria nu se acordă azil pentru migranții economici", a afirmat Nehammer într-un comunicat.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău