Austria anunță că își va suspenda ajutorul pentru palestinieni

  • 09 Octombrie 2023 12:56
Austria anunță că își va suspenda ajutorul pentru palestinieni

Austria își suspendă ajutorul pentru palestinieni, în valoare de aproximativ 19 de milioane de euro, ca răspuns la atacul grupării islamiste Hamas contra Israelului, a anunțat luni ministrul de externe austriac Alexander Schallenberg, relatează Reuters.

În ultimii ani, Partidul Popular (OVP), aflat la guvernare la Viena, a adoptat una dintre pozițiile cele mai ferme pro-Israel din Uniunea Europeană.

Drapelul israelian a fost arborat deasupra sediilor Cancelariei și Ministerului de Externe austriece după atacul șocant lansat de Hamas sâmbătă din Fâșia Gaza asupra sudului Israelului.

Amploarea terorii este atât de groaznică încât nu putem să revenim la starea de normalitate. De aceea, pentru moment vom îngheța toate plățile din cooperarea pentru dezvoltare austriacă'', a declarat pentru postul public de radio austriac ORF.

Șeful diplomației austriece a precizat că Viena va evalua proiectele sale înainte de a decide cum va acționa, după consultări cu partenerii săi din interiorul și din afara Uniunii Europene.

Militanții Hamas au ucis 700 de israelieni și au răpit alte câteva zeci în cea mai gravă operațiune după Războiul de Yom Kippur, de acum 50 de ani. Israelul a ripostat bombardând masiv Fâșia Gaza, acțiune soldată cu peste 400 de palestinieni uciși.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău