Austria a lansat un sistem de alertă privind COVID-19 de patru niveluri

  • 04 Septembrie 2020 14:45
Austria a lansat un sistem de alertă privind COVID-19 de patru niveluri

Austria a lansat vineri un sistem de alertă de patru niveluri care clasează riscul COVID-19 în fiecare regiune, permițându-le autorităților să impună un răspuns local adaptat în timpul sezonului rece care urmează, informează dpa, potrivit Agerpres.

Harta, care va fi actualizată săptămânal, clasează în prezent cea mai mare parte din teritoriul Austriei în zona verde de risc scăzut. Viena, Graz și Linz, precum și districtul vestic Kufstein au fost clasate în zona galbenă de risc mediu.

Guvernul austriac a anunțat că portul măștii va fi obligatoriu pentru toți vânzătorii și chelnerii din aceste patru regiuni, în timp ce restricții pentru evenimente publice sunt de asemenea prevăzute. În prezent, măștile trebuie purtate doar în magazinele alimentare, oficiile poștale și bănci pe întreg teritoriul Austriei.

Nicio regiune nu au fost clasată în zona portocalie de risc ridicat și nici în cea roșie de risc foarte ridicat. Includerea în astfel de zone ar atrage după sine restricții drastice, culminând, la nivelul roșu, cu școala de acasă, închiderea turismului și interzicerea evenimentelor publice.

Chiar dacă cea mai mare parte a teritoriului austriac arată a fi în siguranță, ministrul sănătății Rudolf Anschober a atenționat împotriva delăsării. "Verde nu înseamnă trecere liberă. Verde nu înseamnă că totul este în regulă și că nu există niciun risc", a spus el, îndemnându-i pe austrieci să respecte măsurile de igienă și de distanțare.

Această scală în culorile semaforului este elaborată în fiecare săptămână de oficiali în domeniul sănătății și cercetători, în funcție de o serie de factori ce includ numărul de noi cazuri de contaminare la 100.000 de locuitori înregistrate în săptămâna de dinainte, precum și numărul de testări, profilul de vârstă al pacienților și succesul în detectarea cazurilor asimptomatice.

În ultimele zile, Austria înregistrează între 200 și 400 de noi cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău